Plant van de week de Pilea peperomioides

Dat de pannenkoek plant zoals hij in de volksmond word genoemd prachtig is weten we allemaal. De Pilea (afgekort) is erg populair bij de interieur bloggers onder ons en ik kon natuurlijk niet achterblijven. Geintje natuurlijk. Mijn lieve Pilea is alweer meer dan een jaar oud en doet het ontzettend goed. Zie hem hier toch eens even shinen. Vandaag zetten wij deze prachtige plant even letterlijk in het zonnetje.

De Pilea Peperomioides ook wel pannenkoeken plant genoemd is familie van de brandnetels. Ja echt hoe bizar ik had dat in ieder geval niet gedacht. De plant ziet er leuk en speels uit en heeft maar weinig water nodig. wel wekelijk maar niet om de dag. Deze leuke plant heeft mij nu al 5 stekjes gegeven super leuk toch? Ik heb er al de nodige vriendinnen mee kunnen verblijden. De Pilea vind je officeel in de meeste tropische gebieden, met uitzondering van Australië. Wist jij al dat er ruim 600 verschillende planten binnen het van de geslacht Pilea zijn? Wauw! Deze leuke vrolijke plant helpt ook mee aan de luchtzuivering in je huis. Hoe goed is dat.. alle beetjes helpen en hoe groener hoe beter toch..

Deze super leuke potjes zijn te verkrijgen bij de kwantum ik kwam deze leuke naam mokken tegen en moest ze gewoon hebben. Kon ik ze mooi gebruiken voor mijn Pilea stekjes. Staat het niet super leuk? Ik ben er in ieder geval super blij mee hoe meer Pilea in huis hoe beter. Ik word er altijd zo super vrolijk van. Wat is jouw favoriete plant en waarom?

2 Comments

 • Reageren
  Evelyne
  05.08.2018

  Ik heb het meer voor bloemen dan voor planten. Niet dat ik planten niet mooi vind, ik hou alleen zo van bloemen. De roos is mijn favoriet, maar ik kan nog honderden anderen opnoemen die ik leuk vind 😉

  • Reageren
   De style spot
   06.08.2018

   Ja bloemen zijn ook ontzettend mooi hoor. Ik heb ze ook graag op tafel staan.

  Leave a Reply

  Close